Vad vi odlar i trädgården

Här nedan presenterar vi vad vi odlar under 2020 och vårt skördeschema för andelsjordbruket. Sidan är indelad i två delar, första delen är vårt skördeschema för andelsmedlemmar, den andra delen är övriga ätbara växter som finns i trädgården. Totalt innehåller listorna drygt 95 grödor och ätbara växter, både kultiverade och vilda. 

Skördeschemat för 2020 för andelsjordbruket
Välkomna in i vårt arbetsdokument för skörden 2020, Vi har valt att öppna upp detta skördeschema till alla som är intresserade. Syftet är att det ska bli lättare för dig som är andelsägare att se när vi planerar att skörda vad, samt för andra andelsjordbruk och odlare att inspireras. 

• Skördeschemat uppdateras löpande, men det kan skilja någon från verkligheten då vi ibland gör sista minuten ändringar. 
• Nedan finns beskrivet vilka grödor som är planerade att skördas för varje upphämtningstillfälle under säsongen 2020, total är det är 19 upphämtningstillfälle. 
• Varje upphämtningstillfälle är på en onsdag. Under våren är det varannan vecka, ojämna veckor med start 6 maj. Från 5 augusti sker upphämtningen varje vecka fram t.o.m sista upphämtningstillfället 21 oktober. 
• I skördeschemat nedan står det en 1:a vid varje tillfälle en gröda ska skördas, ettan beskriver inte mängd utan endast att den ska skördas.

Skördeschemat version 1 för 2020 
Nedan är skördeschemat så som vi planerat det i början av säsongen, men kolla länken ovan för senaste uppdaterade versionen.

Övriga ätbara växter i trädgården 

Almskott
Anis isop
Bladraps
Cikoria
Citronmeliss
Citronverbena
Dragon (mexikansk)
Epazote
Fänkål (brons och frö)
Honungsfacelia
Jordärtskocka (blad, blomma)
Kamomill
Kirskål
Kryddkarlbergare
Kummin
Kung Henry
Kungsmynta
Kvitten
Kärleksört
Lavendel
Libbsticka
Läkemalva
Malört
Mejram
Mynta
Myskmadra
Myskmalva
Nässla
Ostronört
Pepparrot
Persilja
Rosmarin
Ruccola
Strandkål
Strutbräken
Svarta vinbär (blad, kart, bär)
Svartrot
Tagetes
Tusensköna
Verbena
Viol
Åkerböna
Ängssyra
Ärtskott