Grönsaker från Under Tallarna

Hos oss säljs alla grönsaker via vårt Andelsjordbruk, en form av prenumerationsmodell som skapar mervärden för både odlare, konsumenten och ekosystemet (läs mer om modellen)Vill du vara med och njuta av Under Tallarnas grönsaker i 2021 så går det att nu äntligen att anmäla sig nedan. 

 

 

Säsong 2021

  • Vid 20 tillfällen kommer det dukas fram en buffé i Under Tallarnas lada i Järna där var och en själv plockar ihop (enligt lista) en kasse grönsaker . Tiden är satt till onsdagar från kl 12 fram till torsdag kl12.
  • Varje kasse innehåller 6-10 olika grönsaker där basen består av sallad, morot, betor, majrovor, kålblad, lökar, örter. och efter säsong kommer perioder av gurka, zucchini, tomat, fänkål, rädisor, bönor, spenat, småblads grönt, majs, pumpa,trädgårdsyra, äpplen med mera. Se hela listan här. 2020 var det ett ungefärligt snitt på 4 kg grönsaker per utlämning.
  • Priset för detta är 6.500 kr för hela säsongen via förskottsbetalning. I form av en klumpsumma eller uppdelad på fyra tillfällen.
  • Datumen för upphämtningen var satt till varannan vecka Maj – Juli och sen varje vecka augusti – oktober. 
  • Upphämtning sker i vår lada på Rönnvägen 25, i Järna, eller på Nibble handelsträdgård.

Köp Din Andel Här:

 

 

Om vår odling

Vårt andelsjordbruk har i år 180 andelar fördelade på några utvalda restauranger, en förskola, tre skolor och privata hushåll i Järna med omnejd.  Vi odlar grönsaker för att sätta en ny vision för vad smak, ekosystemtjänster och näringsinnehåll ska vara nu och i framtiden. Vi vill höja ribban för hur matproduktion går till! Med vårt friland, ett orangeri-växthus för uppdrivning, tre små växthustunnlar och ett glasväxthus på Nibble experimenterar vi med den senaste praktiska forskningen för att producera de bästa grönsakerna. Inspirationen kommer från naturen, permakulturen, biodynamiken och market-garden-rörelsen men också från LEAN och industrin. Allt för att stödja ekosystemet, försörja odlaren och samtidigt stärka ett blomstrande lokalsamhälle. Dessutom ska det var riktigt gott, näringsrikt och vackert att äta. En färggrann variation, för inspiration och lek i köket. Vi odlar ca 50 olika grönsaker där vissa utmanar vad ni trodde ni visste om grönsaker. Vi vet också att det kan behövas kunskap, inspiration och hjälp på vägen vilket vi försöker väva in i vår gemenskap

Se SVT reportaget om vårt andelsjordbruk här. Foto Christian Ferm

Kontakt

Har du frågor eller funderingar så hör gärna av dig till Robin Tidblom
robin@undertallarna.se
Tel: 0735302103

Vi som odlar på Under Tallarna är Simone Grind, Robin Tidblom, Ossian Tidlom och Yannick Porter