KÖP GRÖNSAKER FRÅN UNDER TALLARNA

Hos oss säljs alla grönsaker via vårt Andelsjordbruk, en form av prenumerationsmodell som skapar mervärden för både odlare, konsumenten och ekosystemet. Vårt andelsjordbruk har i år 180 andelar fördelade på några utvalda restauranger, en förskola, tre skolor och privata hushåll i Järna med omnejd.  Vi odlar grönsaker för att sätta en ny vision för vad smak, ekosystemtjänster och näringsinnehåll ska vara nu och i framtiden. Vi vill höja ribban för hur matproduktion går till! Med vårt friland, ett orangeri-växthus för uppdrivning, tre små växthustunnlar och glasväxthus på Nibble med tillhörande friland experimenterar vi med den senaste praktiska forskningen för att producera de bästa grönsakerna. Inspirationen kommer från naturen, permakulturen, biodynamiken och market-garden-rörelsen men också från LEAN och industrin. Allt för att stödja ekosystemet, försörja odlaren och samtidigt stärka ett blomstrande lokalsamhälle. Det ska var riktigt gott, näringsrikt och vackert att äta. En färggrann variation, för inspiration och lek i köket. Vi odlar ca 50 olika grönsaker där vissa utmanar vad ni trodde ni visste om grönsaker. Vi vet också att det kan behövas kunskap, inspiration och hjälp på vägen vilket vi försöker väva in i vår gemenskap. Dessa fyra värden strävar vi efter i vårt andelsjordbruk: 

1. Välsmakande grönsaker i säsong
Nyskördade fräscha grönsaker direkt från trädgården med ett brett utbud av sorter. Intentionen att odla högkvalitativa grönsaker som smakar fantastiskt och har ett högt näringsinnehåll. Odlat med massa kärlek. 

2. Närodlat och miljöriktigt
Lokalproducerade grönsaker för lokalsamhället. Inga bekämpningsmedel, inga gödningsmedel, inget GMO. Minimerad användning av förpackningar, transporter och maskiner.

3. Långsiktiga relationer 
Vi vill skapa stärkande och långsiktiga relationer till jorden och vårt lokalsamhälle. Vi har en intention om att praktisera odlingsmetoder som skapar sunda och vitala jordar. Genom andelsjordbruket blir konsumenten delaktig och får insyn. Genom kontinuerliga utvärderingar är medlemmarna med och tycker till om vad som ska odlas.

4. Inget svinn och pengarna på rätt ställe 
Genom att konsumenten förbinder sig att köpa grönsaker säkerställs inkomsten för producenten och planeringen gör att det blir minimalt med svinn. Pengarna stannar hos producenten och konsumenten istället för hos mellanhanden. Bättre för producenten, kunden och planeten.

 

SÅHÄR GÅR DET TILL ATT HA EN GRÖNSAKSPRENUMERATION

Säsongen
Vid 20 tillfällen kommer du till din valda upphämtningsplats och plockar ihop (enligt lista) en kasse grönsaker. Säsongen är från 5 maj till 3 november. 

Innehåll
Varje kasse innehåller 6-10 olika grönsaker där basen består av sallad, morot, betor, majrovor, kålblad, lökar, örter. och efter säsong kommer perioder av gurka, zucchini, tomat, fänkål, rädisor, bönor, spenat, småblads grönt, majs, pumpa, trädgårdsyra, äpplen med mera. Se hela listan här. Varje vecka får du ett en sms-påminnelse om vad som du får den veckan, i sms:et finns även en video där vi kort introducerar veckans grönsaker. 

Upphämtning
Upphämtning sker varannan vecka till och med mitten på augusti därefter sker upphämtning varje vecka till 3 november. Du väljer en av våra tre upphämntningplatser och hämtar där varje gång. Se upphämtningsplatser nedan.

Pris och betalning
Priset är för hela säsongen via förskottsbetalning. I form av en klumpsumma eller uppdelad på fyra tillfällen. Genom att klicka på knappen köp grönsaker kommer du till ett anmälningsformulär, en ifylld anmälan i formuläret är bindande.
 

UPPHÄMTNINGSPLATSER

Under Tallarna 
Adress: Rönnvägen 25, i Järna
Upphämtningsdag: onsdagar em, till torsdagar fm.
Pris: 6500 kr

Nibble Handelsträdgård 
Adress: Nibble 12, 153 91 Järna (Ytterjärna)
Upphämtningsdag: onsdagar em, till torsdagar fm.
Pris: 6500 kr

Reimersholme Hotel 
Adress: Reimersholmsgatan 5, 117 40 Stockholm
Upphämtningsdag: torsdagar em, till fredagar fm.
Pris: 7500 kr

KÖP din grönsaksprenumeration HÄR

Totalt pris (inkl moms)

6.500 Kr Prenumeration, Upphämtning Järna/NIBBLE
7.500 Kr prenumeration, Upphämtning ReimersHolme

Priset är för hela säsongen med 20 upphämtningstillfällen via förskottsbetalning. I form av en klumpsumma eller uppdelad på fyra tillfällen.

Genom att klicka på knappen köp grönsaker kommer du till ett anmälningsformulär, en ifylld anmälan i formuläret är bindande. 

Har du frågor eller funderingar så hör gärna av dig till Simone Grind på
Tel: 073-7015900

MER INFORMATION OM ANDELSJORDBRUK

Andelsjordbruk bygger på modellen Community Supported Agriculture (CSA), som är en form för hur vår matkonsumtion ska kunna vara en aktiv handling för ett välmående ekosystem, vår kropps välbefinnande, rättvisa för råvaruproducenter och livskvalitet för alla inblandade. Genom att bli medlem/prenumerant i ett andelsjordbruk stödjer man en odlingsplats, får en direktrelation till en matproducent och får full insyn i hur maten produceras. Ett medlemskap/prenumeration gör att odlaren vet att deras produkt blir såld och därmed kan odla det som gynnar trädgården och ekosystemet bäst. Samtidigt kan också fokus ligga på att odla istället för att lägga tiden på distribution och försäljning. Odlaren får en jämn översikt över ekonomin som inte följer marknadens osäkra princip. När Under Tallarna började med modellen 2013 fanns det ca. fyra andelsjordbruk inspirerade av CSA-modellen i Sverige, nu finns det ca. 90 andelsjordbruk i Sverige. Modellen gör att fler vågar ge sig på den djärva satsning det innebär att börja odla grönsaker på ett hållbart sätt. En eloge till alla dem!

Se SVT reportaget om vårt andelsjordbruk, klicka på bilden för att se reportaget