Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Look & See – Trädgårdsbio Under Tallarna

5 november, 2020 18:00 - 20:00

Välkomna till Trädgårdsbiografen Under Tallarna. Bion flyttar in i växthuset och vi visar den otroligt vackra dokumentären Look & See, ett portrait om Wendell Berry som med en tydlig och passionerad röst genom sin poesi, sina essäer, romaner och aktivism fört en enveten kamp längst fram på barrikaden för det småskaliga agrara livet. Missa inte detta!!

BILJETTER
Endast 25 biljetter, förköp krävs
Pris: 80 kr (för den som vill ha soppa, köp biljetten där soppa ingår som kostar 160 kr)
Köp biljetter: https://billetto.se/e/look-see-tradgardsbio-under-tallarna-biljetter-488378
Återbetalning sker endast vid inställd biovisning.

PRAKTISKT
Datum: insläpp 18.00, filmen börjar kl 18.30, torsdag 5 november
Plats: Under Tallarna, Rönnvägen 25, Järna
Klädsel: Ta med en filt och varma kläder då det är ganska kallt i växthuset.

Kom en stund innan filmen börjar. Lämna gärna bilen hemma eller på parkeringen vid Järna station och gå till Under Tallarna. Kommer du långväga ifrån går det bra att parkera vid torpet eller ladan. Väl på plats håll gärna avstånd till varandra, tvätta/sprita händerna vid entrén och om du har Corona-symptom stanna hemma.

OM FILMEN
Filmen berättar poetiskt med den amerikanska södern som bakgrund om hur världens agrara tillstånd förändrats inom en generation från omsorgen om sin plats och jorden, lokal ekonomi, hållbara jordbruksmetoder, en frodande rural livsföring. Som på en generation krossats av den industriellt drivna logiken, vilket urholkat landsbygdens möjlighet till ett hälsosamt och rikt liv.

Med väldigt vackra bilder och berättande förnims vi av en stark känsla om vad konsten att vara här innebär. Och genom det, det regenerativa livs främjande synsätt och praktiker som en högst tänkbar väg framåt.

Regi: Laura Dunn
Språk: Engelska
OBS: Textad på Engelska
Längd: 82 minuter
Originaltitel: LOOK AND SEE – A Portrait of Wendell Berry
Produktionsår: 2016
Genre: Dokumentär, Långfilm

BAKGRUND
Trädgårdsbiografen är en del av Under Tallarnas projekt “Mötesplats för grön utveckling i Järna”. Projektet har beviljats stöd från Leader Sörmlandskusten med finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Detaljer

Datum:
5 november, 2020
Tid:
18:00 - 20:00

Arrangör

Under Tallarna

Plats

Under Tallarna
Rönnvägen 25
Järna, 15330 Sverige
+ Google Map