Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Biokolskurs

9 oktober, 2020 13:00 - 16:00

Vi bjuder in till en workshop runt våra erfarenheter rörande produktion och applicering av biokol.Kursen passar både privatpersoner och professionella odlare som har en mindre gård eller trädgård som har kolrikt restmaterial som sly, kvistar, grenar och plankor.

Upplägg
Vi kommer gå igenom biokolens teoretiska grunder. Göra en förbränning genom kontiki metoden och hanteringen av kolet och hur det blir biokol genom biologisk laddning.
Vi avslutar med applicering i bäddar och planteringar.

Information

Tid: kl fredag 9 oktober kl 13.00-16.00
Längd: 3 timmar
Plats: Under Tallarna, Rönnvägen 25 Järna.
Lärare: Under Tallarna
Antal platser: 15, väntelista upprättas när det blir fullt. Alla på väntelistan informeras vid varje avbokning, och först till kvarn gäller.
Anmälningsavgift: 50 kr inklusive Billettoavgift
Anmäl dig här: https://billetto.se/e/biokolskurs-biljetter-482167
Klä er efter väder, workshopen sker huvudsakligen utomhus oavsett väder.

Förhållningssätt till Covid-19
Om du har du symptom stanna hemma. Deltagare kan avboka workshopen fram till kursstart vid minsta symptom på COVID-19 genom att mejla Yannick på Under Tallarna. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånden, vi har handsprit på plats och kursen sker huvudsakligen utomhus.

Bakgrund
Kursen är en del av Under Tallarnas projekt “Mötesplats för grön utveckling i Järna”. Projektet har beviljats stöd från Leader Sörmlandskusten med finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Detaljer

Datum:
9 oktober, 2020
Tid:
13:00 - 16:00

Arrangör

Under Tallarna

Plats

Under Tallarna
Rönnvägen 25
Järna, 15330 Sverige
+ Google Map