Andelsjordbruk -Slutsålt

Andelsjordbruk -Slutsålt

SÄSONGENS ANDELAR ÄR SLUTSÅLDA!!!!!

Intresseanmälan säsong 2019

 

 

SÄSONG 2018

Förra året byggde vi upp 2500kvm intensiv grönsaksodling. I år ska vi fortsätta odla, förfina våra tekniker, sköta om våra jordar och möta upp våra besökare.

Vi tror att det går att producera mat utan att stjäla av framtidens livsviktiga naturresurser. Istället vill vi att vår odling ger tillbaka till ekosystemet, ökar den biologiska mångfalden och samtidigt stärker ett motståndskraftigt friskt lokalsamhälle ur flera aspekter.

Vi vill visa att mat kan produceras på nya sätt och dessutom vill vi själva äta goda och hälsosamma grönsaker. Det kan du också vara med och göra genom att köpa ett medlemskap i vårt andelsjordbruk. Genom att bli andelsmedlem hos oss är du med och bidrar till en ny rörelse av att experimentera kring framtidens matproduktion.  

 

ANDELSJORDBRUKET

Vad ingår i Under Tallarnas Andelsjordbruk

Grönsaker
I medlemskapet ingår totalt 23 grönsakslådor. Lådorna är fördelade så att 22 lådor är under säsong och den sista kommer som en midvinter-låda i December. Lådorna under säsong hämtas varje onsdag under 22 veckor. From vecka 20 (16 maj) till vecka 44 (31 oktober). I år är det en paus i tre veckor från midsommar till mitten av Juli, veckorna 26, 27 och 28. Varje låda innehåller 7 till 10 grönsaker.

Gemenskap
En facebookgrupp för alla medlemmar med information, receptdelning och Videopresentation av veckans grönsaker. Där kan du följa vad vi gör i odlingarna, ställa frågor, diskutera med varandra och ge oss feedback.


Evenemang

  • Gårdsvisning i juni med förädling av örter. Vi visar hur du plockar örter sen får ni själva plocka i skogsträdgården och torka hemma för att göra te och salt.
  • Förädlingsdag där vi går igenom en metod för att ta tillvara på grönsaker inför vintern.
  • Arbetsdagar– Varje tisdag och torsdag kl 9-13 under säsong har vi öppna arbetsdagar. Det är en möjlighet att delta i spännande moment och lärostunder i odlingarna.


Stödmedlemskap i Under Tallarna
Ett Medlemskap  i Under tallarna som möjliggör att ni kan vara med på våra andra aktiviteter såsom musikspelningar, föreläsningar, kurser, pizzakvällar eller vad vi nu hittar på…

UPPHÄMTNING

Järna. Grönsakslådan hämtas varje onsdag efter 14.00 i Ladan på Under Tallarna (nås dygnet runt). Hämtas senast Torsdag 18.00

Södermalm. Om du bor närmare Stockholm så finns möjlighet att hämta upp lådan på Stadshandeln, Erstagatan 9, Södermalm. Då hämtas lådan Onsdagar mellan 11-18.

Om jag är borta och inte kan hämta ut min låda?
En gång under säsongen kan du avboka din låda genom att smsa 0737015900 senast söndagen innan uthämtning. Då får du en dubbel-låda i september. Om du vill avboka fler tillfällen eller vet att du ska på semester flera veckor tänkte vi utmana er att själva hitta någon annan som vill hämta ut er låda den veckan. Kanske vill ni dela ert medlemskap med någon annan. Ni är fria att lösa det hur ni vill 😉

 

BETALNING

Betala gärna i förskott
Genom att betala hela summan i förskott hjälper du oss att kunna betala räkningarna i början av säsongen när vi har som mest kostnader. Behöver du dela upp betalningen så kan du välja att dela upp den på 3 tillfällen. Har du behov av en annan avbetalningsplan tex. månadsvis så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss så hittar vi en lösning.

Pris:

5600 kr för hela säsongen om ni hämtar ut i Järna

6100kr för hela säsongen om ni hämtar ut på Stadshandeln, Erstagatan, Stockholm

Känns det som för mycket grönsaker? Hitta någon att dela din låda med. Förra året var det några som hämtade varannan vecka, andra som delade upp säsongen utefter sin semester.

Om ni tror det blir för lite grönsaker och ni är en stoor familj boka två lådor eller se våra lådor som komplementär-grönsaker.

 

Om jag inte gillar vissa grönsaker?
Då rekommenderar vi dig att ge bort dem till en granne men vi ska göra vårt bästa för att du ska lära dig hur man kan göra något gott av alla våra grönsaker.

Passar ett CSA medlemskap för mig?
Förutom att du värderar hela CSA-konceptet högt och vill vara med och bidra till den utvecklingen i världen så bör du vara nyfiken på att pröva nya grönsaker och lära dig att “på riktigt” äta i säsong. Du bör gillar att improvisera fram din matlagning utifrån vad som finns hemma. Andelarna kommer innehålla det som odlingarna och säsongen erbjuder. Ibland går något mindre bra men då går något annat oftast bättre.

 

VILKA GRÖNSAKER

Detta kommer vi att odla säsong 2018
Ruccola, Spenat, Stjälkselleri, Salladshuvud, Salladskål, Koriander, Dill, Gräslök, Persilja, Rotselleri, Betor, Morot, Kålrot, Grönkål, Purpurkål, Red-Russian Kål, Svartkål, Mangold, Majrova, Lök, Piplök, Purjolök, Fänkål, Savojkål, Broccoli, Kålrabbi, Pac Choi, Zucchini, Gurka, Bönor, Tomat, Bondbönor, Spagettipumpa, Pumpa, Ärtskott, Bönskott, Trädgårdssyra, Timjan, Salvia, Libbsticka, Mynta och Vitlök.  

  • En typisk låda i början av säsongen- Majrova, primör-vitlök, sallad, spenat, kålrabbi, ärtskott och rädisor,
  • En typisk låda i mitten av säsongen- Tomat, gurka, bönor, lök, fänkål, zucchini, morot, mangold, persilja.
  • En typisk låda i slutet av säsongen- Grönkål, tomat, pumpa, persilja, spenat, sallad, rotsellseri

 

FRÅGOR OCH ANMÄLAN

Om du har fler frågor kontakta oss.

simone@undertallarna.se

0737015900

 

INTRESSEANMÄLAN SÄSONG 2019