Vintervila

Vintervila

 

Under Tallarnas fjärde säsong har sakta gått över i allt kortare dagar.

Löven har fallit, djuren har vintrats in, vitlöken har satts, skafferierna har fyllts på och vi drar oss tillbaka för att börja drömma om nästa sommar.

Äntligen har vi nu tid att reflektera över allt som gjordes av bara farten under sommaren.

Vi har samlat ihop foton från de senaste två sommrarna och uppdaterat bilderna här på hemsidan och försöker på så sätt kompensera för allt vi inte hann berätta under årets högsäsong.

Men istället kan vi nu berätta om den kommande våren för er. Efter fyra år av anläggning och jordbearbetning så ska vi denna sommar inleda ett omfattande försök med intensiv grönsaksodling med målet att samtidigt binda stora mängder kol från atmosfären. Vi startar en plöjningsfri market garden med biokol och handverktyg som förser vårt CSA (grönsaksprenumeranter) med grönsaker från mitten av juni till slutet av oktober.

Vi vet att vi kan gynna biologisk mångfald, motverka klimatförändringar och producera mat samtidigt som vi tillsammans stärker vårt lokal samhälle! så håll er uppdaterade här så kommer snart mer information om hur ni kan vara med.

Ha en riktigt fin vinter!

//Tallarna


Comments are closed.